MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Derde ferry Comarit aan de ketting

26 januari 2012 | in Economie | 4 Reacties

In de Zuid-Spaanse haven Algeciras is beslag gelegd op de ferry ‘Ibn Batouta’. Het is al de derde veerboot van de Marokkaanse rederij Comarit die nu aan de ketting ligt. Dat meldt Nieuwsblad Transport.

Begin deze maand liet een Franse rechter in de Zuid-Franse haven Sète al beslag leggen op de ‘Biladi’. Kort daarna bleek dat ook het andere schip van de route Sète-Tanger niet langer mag uitvaren. De schepen werden aan de ketting gelegd omdat Comarit en zijn van CMA CGM overgenomen zusterrederij Comanav een aantal openstaande schulden niet kunnen betalen, meldt het nieuwsblad.

Comarit heeft nu slechts één snelle ferry meer in actieve dienst tussen Tarifa en Tanger. De rederij heeft een slecht jaar achter de rug omdat de passagiersaantallen fors gedaald en de bunkerkosten fors gestegen zijn. De veerdiensten vanuit Sète naar Tanger en Nador blijken ook verlieslatend omdat de vrachtvolumes erg beperkt zijn. (Bron/ Lees verder: Nieuwsblad Transport)

Er zijn 4 reacties

 1. ninnjo
  26 januari 2012 om 01:04 uur.

  LEKKER VOOR DIE K*T MAATSCHAPPIJ!! INCHA ALLAH GAAN ZE FAILLIET!!

 2. tarik
  26 januari 2012 om 02:29 uur.

  ik geloof hier niks van de ene keer hoor ik dat hij in tanger med beslag is gelegd en de andre keer hoor ik in tanger en nu in Algeciras wat een onzin het zelfde over comanav ook steeds andere steden weer en eerst hoorde ik dat eerst comanav dan baldi en hier hoor ik het onder zom eerst hoor ik dat comanav in beslag in genomen door de haven van tanger later door de haven van sete ik geloof hier niks van dit is gewoon klik klaare onzin heletijd weer een andere verhaal en trouwens baldi vaarde nog ik ken iemand die daar mee ging dit is gewoon niews uit bladna/lakome/elpais

 3. modie
  26 januari 2012 om 05:09 uur.

  eigen schuld! misbruik maken mensen uit europa! gewoon aan de ketting. laat ze maar voelen

 4. Mr Maroc
  27 januari 2012 om 09:07 uur.

  Het verbaast mij helemaal niet dat dit besloten is. Een zeer matige service, vieze stoelen, vies personeel, etc. Waar gaat het geld naar toe? Ze moeten niet verbaasd zijn of doen dat de passagiersaantal fors is gedaald. Dit krijg je als personeel je niet wil helpen en arragont zijn.

Plaats je reactie