MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Chaabi bank introduceert islamitisch bankieren in België

27 januari 2012 | in Economie | 3 Reacties

De Marokkaanse bank Chaabi bereidt zich voor om een rekening te lanceren die in overeenstemming is met de sharia, de islamitische wetgeving. De rekening zou in juni gelanceerd kunnen worden, schrijft La Libre Belgique volgens Het Laatste Nieuws.

De islamitische financiën omvatten honderden teksten die het moslimrecht interpreteren voor de huidige economische realiteit. Onder meer speculatie is verboden, net als investeren in bewapenings- of tabaksindustrie, of in bedrijven met “te veel schulden”. De bank moet ook heel precies kunnen zeggen waarin het geld van de klant geïnvesteerd is, schrijft het dagblad.

De activa van het islamitisch bankieren werden in 2011 geschat op 1.000 miljard dollar, verspreid over 350 instellingen in 80 landen. (Bron/ Lees verder: Het Laatste Nieuws)

Er zijn 3 reacties

 1. samir
  28 januari 2012 om 06:00 uur.

  onzin verhaal.

 2. Noureddine
  08 maart 2012 om 07:16 uur.

  Het was en is een kwestie van tijd .Ik heb reeds een huisje gekocht op een halal manier en afbetaald zowel hier als in Marokko .De eerste die zijn nek uitsteekt en Islamitisch bankieren introduceert krijgt mijn trouw .

 3. younes
  24 maart 2012 om 06:46 uur.

  Nordin, jij heb al een huis gekocht op een halal manier, vertel eens waar mn dat kan vinden

Plaats je reactie