MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Aantal criminele Marokkanen schrikbarend’

03 februari 2012 | in Maatschappij | 4 Reacties

Nog steeds komen allochtone jongeren veel vaker in aanraking met de politie dan autochtone jongeren. Dat blijkt uit het jaarrapport Integratie van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat de NOS heeft kunnen inzien.

Het SCP noemt het aandeel van Antilliaanse en Marokkaanse jongeren in de criminaliteit ‘schrikbarend’. Antillianen zijn het vaakst verdacht, daarna volgen Marokkanen en Surinamers. Uit het rapport blijkt dat 65 procent van de Marokkaanse jongens wel eens is aangehouden door de politie.

Verder blijkt uit het rapport dat niet westerse migranten zes keer zoveel gebruik maken van een bijstandsuitkering als Nederlanders.

Aan de andere kant stijgt het opleidingsniveau onder migranten. Ook gaan tegenwoordig meer allochtone jongeren naar het hoger onderwijs. (Bron/ Lees verder: NOS )

Er zijn 4 reacties

 1. d.o.psoldierr
  05 februari 2012 om 01:28 uur.

  A’dam auuuiistt gekkeehaauuiisss

 2. Mohamed
  05 februari 2012 om 03:38 uur.

  Iedere dag ben ik bezig om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. In veel gevallen zijn werkgevers huiverig voor niet-westerse allochtonen. Dus deze mensen blijven aan de kant met een uitkering in hun zak. Dat willen ze in 9 van de 10 gevallen ook niet, maar als de werkgvers, met name autochtonen, de niet westers allochtoon geen kans wil geven dan is het volgens mij heel erg logisc h dat de niet westerse allochtoon vaker een beroep doet op een uitkering. Wie is hier debet aan? De allochtoon of de autochtoon?

  Natuurlijk praat ik hier niet het percentage allochtone criminelen goed, maar hangt er van af hoe je de “onderzoeksgegevens” presenteert en waar je de nadruk op legt.

  Een interessante onderzoeksvraag zou kunnen zijn: Hoevaak komen allochtonen veroordeeld voor pedofiele zaken ten opzicht van autochtonen? Wie durft een dergelijk onderzoek uit te voeren zonder bang te zijn? Of is het toch alleen leuk als de negatieve kant van allochtonen wordt belicht?

 3. Hichamx
  06 februari 2012 om 12:03 uur.

  We moeten ons niet gek laten maken door dit soort onderzoeken. Dit onderzoek is niets anders dan een opsomming van statistische gegevens. Een goed onderzoek gaat juist opzoek naar een verklaring van de cijfers, de onderbouwing dus.

  Het SCP heeft het over “verdacht” zijn maar heeft niet onderzocht hoeveel van die verdachten daadwerkelijk schuldig zijn bevonden. In principe kun je helemaal niet de conclusie trekken dat verdachten criminele zijn, we hebben niet voor niets een rechtsysteem. Hetzelfde geld ook voor dat 65 procent van de Marokkaanse jongens wel eens is aangehouden door de politie, aangehouden zegt nog niets over de schuldvraag.

  Met betrekking tot het hoge aandeel bijstandtrekkers onder Marokkanen is ook niet onderzocht waarom deze mensen in de bijstand zitten. Zoals Mohammed al aangaf zijn er al tig goed onderbouwden onderzoek die hebben uitgewezen dat Marokkanen minder kans maken bij een nieuwe baan.

  Al met al kunnen we dit onderzoek die geen waarde heeft en alleen maar onjuiste conclusies trekt naar de prullenbak verwijzen.

 4. NISA
  20 februari 2014 om 09:24 uur.

  schrikbarend!! Maar heeft degene die dit onderzoek gepleegd heeft ook gekeken om welke delicten het gaat vergeleken met criminele nederlanders. bij marokkanen gaat het meer om kleine delicten, en bij nederlanders dan. als het geen pedofiel is, is het wel een verkrachter|, als het geen verkrachter is, is het wel een psychopaat, of een moordenaar. Het wordt tijd om te kijken naar welke soort kleine delicten hiermee bedoeld worden. Dus als ik naar mijn onderzoek kijk die ik verricht heb, dan is het wel degelijk zo dat Nederlanders vaker grotere delicten plegen die niet te vergelijken zijn met de naam die Marokkanen krijgen!!!

Plaats je reactie