MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Drie jaar cel voor beledigen koning!

14 februari 2012 | in Marokko | Reageer

De 24 jarige Marokkaanse jongeman Abdelsamed Haydour is door een rechtbank in de noordwestelijke stad Taza veroordeeld tot drie jaar cel. Aangevoerde redenen zijn beledigingen aan het adres van koning Mohammed VI. Dat heeft de Marokkaanse ngo AMDH (Association marocaine des droits humains) bekendgemaakt volgens Het Laatste Nieuws.

De jongeman bekende voor het gerecht dat hij verantwoordelijk was voor beledigingen in een videoboodschap op een website, aldus de ngo volgens het dagblad.

In Marokko is, hoewel de koning er relatief geliefd is onder de Marokkaanse bevolking, een gevangenisstraf wegens belediging van de heiligheid van de koning niet geheel uitzonderlijk. (Bron/ Lees verder: Het Laatste Nieuws)

Plaats je reactie