MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje verbaasd over vrijhandelsakkoord Marokko

18 februari 2012 | in Economie | 1 Reactie

“De [Spaanse] landbouw heeft met verontwaardiging kennis genomen van de overeenkomst tussen de EU en Marokko”, bericht El País volgens de website Presseurop.EU. Het dagblad verwijst naar het vrijhandelsakkoord waarmee het Europees Parlement op 16 februari heeft ingestemd.

Door het akkoord zal de export van Marokkaanse producten naar EU toe kunnen nemen, met name de export van tomaten. Voor de Spaanse landbouw is het volgens El País een “zware klap” aangezien Spanje de grootste exporteur is van landbouwproducten naar andere EU-landen.

Volgens een Spaanse journalist die gespecialiseerd is in landbouwkwesties, Vidal Mate, zullen de Noordelijke EU-landen als consument baat hebben bij de import, omdat het aanbod zal stijgen en daardoor de prijzen zullen dalen. Ook bekritiseert de journalist de houding van de EU, die op 14 december weigerde de visserijakkoorden met Marokko te verlengen omdat de bevolking van de Westelijke Sahara geen profijt zouden hebben van de akkoorden. Het besluit leidde in Spanje tot woede. (Bron/ Lees verder: Presseurop.EU)

Er is 1 reactie

  1. lile
    21 februari 2012 om 12:05 uur.

    Spanje zal zich nog veel meer gaan verbazen aan de opkomende landen.
    Waar het van geprofiteerd heeft die tijden zijn voorbij.

Plaats je reactie