MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gewonden en dode bij protesten nabij Al-Aqsa moskee

25 februari 2012 | in Politiek | 1 Reactie

Bij rellen tussen Palestijnse demonstranten en de Israëlische politie op de Tempelberg in Jeruzalem zijn minstens vier ordehandhavers verwond. Vier Palestijnen werden bij de ongeregeldheden aan de voor moslims en joden heilige plaats gearresteerd, meldt de Israëlische politiewoordvoerder Mickey Rosenfeld, volgens Het Laatste Nieuws.

De rellen begonnen nadat een honderdtal Palestijnen na het vrijdaggebed de aan de ingangen van het heiligdom gestationeerde Israëlische veiligheidskrachten met stenen bekogelden. Daarop bestormde een grote Joodse politiemacht het plein boven de historische stad. De Israëlische politie gebruikte verblindende granaten om de menigte uiteen te drijven.

Nabij een Israëlische checkpoint, 10 km van de Al-Aqsa moskee, verzamelden Palestijnen zich nadat ze hadden gehoord van de protesten bij de moskee. Eén Palestijn kwam daarbij om het leven. De 20=jarige man is geidentificeerd als Talat Ramia en overleed tijdens de behandeling van zijn wonden. Lees verder op Aljazeera.net.

Er is 1 reactie

  1. MAROKKAAN
    01 maart 2012 om 04:20 uur.

    Allahy rahmoe

Plaats je reactie