MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tomatenexport Canarische Eilanden gehalveerd

01 maart 2012 | in Economie | Reageer

De afgelopen acht jaar zijn de exportvolumes van Canarische tomaten met de helft gedaald. De oorzaak voor deze afname (voorheen 400.000 ton per maand) liggen nu rond de 200.000 ton. De Canarische telers wijten het lagere exportvolume aan het steeds groter wordende marktaandeel van hun Marokkaanse collega’s. Dat meldt de website AGF.nl.

De Marokkanen kunnen hun producten wat goedkoper aanbieden, aangezien hun personeelskosten stukken lager uitvallen, schrijft AGF. Dat heeft tot gevolg dat de arbeidsplaatsen van zo’n 15.000 personen uit Gran Canaria bedreigd worden. Daarbij gaat het niet alleen maar om de arbeidsplaatsen van de plukkers, maar ook om die van tussenhandelaren en toeleveringsbedrijven. (Bron/ Lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie