MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voetbalsters mogen hoofddoek ophouden

04 maart 2012 | in Sport | Reageer

Voetbalsters mogen tijdens wedstrijden een hoofddoekje dragen. Dat heeft de spelregelcommissie IFAB van wereldvoetbalbond FIFA besloten. Het hoofddoekje werd in 2007 nog verboden door de IFAB. Door het besluit kunnen islamitische vrouwen die om religieuze redenen een hoofddoekje willen dragen toch op het hoogste niveau voetballen. Dat schrijft RTL Nieuws.

Dat het een religieus symbool is, gaf destijds de doorslag om het te verbieden. Vorig jaar kwam het tot een rechtszaak omdat het vrouwenelftal van Iran met een hoofddoek wilde spelen. Daardoor werd de discussie weer aangezwengeld.(Bron/ Lees verder: RTL Nieuws)

Plaats je reactie