MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse hijab verovert voetbalveld

07 maart 2012 | in Sport | Reageer

Moslimvrouwen mogen vanaf juli met een hoofddoek voetballen. Dat hebben ze vooral aan de Eindhovense Cindy van den Bremen te danken. Zij ontwierp een sporthoofddoek voor vrouwen die al enige tijd te koop is onder de naam ‘Capsters’. Haar ontwerp overtuigde de hoge heren bij FIFA ervan het verbod op hoofddoeken in het vrouwenvoetbal op te heffen, schrijft Omroep Brabant.

Er bestond een verbod omdat een hoofddoekje onveilig zou zijn. De capster van de Eindhovense is voor de FIFA wel veilig genoeg.

Volgens de ontwerpster voetballen er al best wat Nederlandse meisjes met de hoofddoek, ook al zijn ze bij officiële wedstrijden nog verboden

Lees het gehele artikel op OmroepBrabant.nl.

Plaats je reactie