MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Sekte ontmanteld in Marokko

09 maart 2012 | in Marokko | Reageer

De Marokkaanse autoriteiten hebben een religieuze sekte met „perverse ideeën en rare overtuigingen” ontmanteld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde donderdag dat de leden van de sekte Gamaa Mahda­wiya (Groep van de Verlosser) hun leider als de verwachte verlosser vereerden. De sekte was actief in verscheidene steden in het land, meldt het Reformatorisch Dagblad.

De verwachting van de komst van een messias is in de islamitische wereld met name een sjiitisch gegeven.

De sekteleden hadden hun eigen­dommen moeten verkopen ten bate van de sekte en hun namen moeten wijzigen. Ze moesten de sekteleider overal toestemming voor vragen en meedoen aan „perverse praktijken.” De groep ontving ook geld uit het buitenland, volgens het communiqué van het ministerie. (Bron/ Lees verder: Reformatorisch Dagblad)

Plaats je reactie