MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Doodstraf voor daders aanslag Marrakech

10 maart 2012 | in Marokko | Reageer

Het gerechtshof in het Marokkaanse Salé heeft vrijdag de twee belangrijkste daders van de aanslag in Marrakech in april vorig jaar ter dood veroordeeld. Bij de aanslag vielen 17 doden, onder wie 14 buitenlanders, en een twintigtal gewonden. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Adel Otmani had in eerste aanleg ook al de doodstraf gekregen, Hakim Dah levenslang. Otmani heeft de aanslag volgens de aanklagers voorbereid en uitgevoerd. Zelf zegt hij dat hij onschuldig is en dat er sprake is van een politiek complot.

Marokko heeft de doodstraf in het wetboek van strafrecht, maar heeft die straf sinds 1992 niet uitgevoerd. De aanslag was de dodelijkste in Marokko sinds de zelfmoordaanslagen in 2003 in Casablanca. (Bron/ Lees verder: De Gelderlander)

Plaats je reactie