MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minderjarige pleegt zelfmoord nadat ze gedwongen werd om verkrachter te trouwen

14 maart 2012 | in Marokko | 4 Reacties

Een 16-jarig Marokkaans meisje heeft zelfmoord gepleegd nadat een rechter haar beval om haar verkrachter te trouwen. Dit melden diverse Marokkaanse media.

Vorig jaar hebben Amina’s ouders een aanklacht ingediend tegen de verkrachter van hun dochter, die 10 jaar ouder is dan haar. Onlangs heeft een rechter in de noordelijke stad Tanger besloten om in plaats van de verkrachter te straffen dat de twee juist met elkaar moeten trouwen.

De uitspraak van de rechtbank dat Amina moet trouwen met haar verkrachter zou de schade veroorzaakt door de verkrachting moeten beperken, maar het leidde tot meer lijden in het huis van de familie van haar verkrachter.

Getraumatiseerd door de pijnlijke ervaring van verkrachting, besloot Amina haar leven te beëindigen door het eten van rattengif in het huis van de familie van haar man, meldt de Marokkaanse krant Al-Massae.

Volgens de krant zijn dit soort gedwongen huwelijken geworteld in de lokale tradities van het platteland om de eer van de meisjes die verkracht zijn veilig te stellen.

Het Marokkaanse wetboek van strafrecht verleent vrijstelling van straf voor een verkrachter wanneer deze akkoord gaat om te trouwen met zijn slachtoffer.

Feministen drongen al langer aan op het wijzigen van dit artikel in het wetboek van strafrecht.

Bron: deltaworld.org

Er zijn 4 reacties

 1. tarik
  14 maart 2012 om 12:22 uur.

  Huh eerst las ik dat ze 17 wederom geloof ik hier niks van geen vetrouwbare brom m.nl lult een andere verhaal te veel onduidlijkheid

 2. dre
  14 maart 2012 om 07:20 uur.

  Al zou ze 17 zijn,wat dan nog.
  Een kind verplichten met de verkrachter te trouwen duid weer op de mindere cultuur die gewoon hier niet thuis hoort.
  De enige die dom lult ben jij tarik.

 3. nadia
  20 maart 2012 om 08:58 uur.

  Het maakt niet uit hoe oud amina was het mag nooit zo zijn dat een verkrachter zijn straf mag ontlopen.De wet in marokko moet zo snel mogelijk gewijzigd worden dit mag nooit meer gebeuren…schande!!!

 4. RECHTSPREKER
  21 maart 2012 om 09:22 uur.

  BUL SHIT VERHAAL VERZONEN DOOR MAROC HATERS NET ALS DRE DIE GEEN LEVEN HEBBEN EN DAT SOORT BULSHIT VERSPRIJDEN DAN NOG VERDEDEGEN ALSOF ZE ER BIJ WAREN IN NL HEB JE VERKRACHTERS VAN KLEINE KINDEREN NIET IN MAROKKO DAAR IS PROSTITUTIE GOEDKOOP

Plaats je reactie