MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko kijkt naar Japan om zonne-behoefte te stimuleren

16 maart 2012 | in Economie | 2 Reacties

Marokko heeft zichzelf al gepresenteerd in de voorhoede van het ontwikkelen van hernieuwbare energie. Het land wil zich nu ook vooruit blijven ontwikkelen door het aantrekken van Japanse investeerders die het land een boost moeten geven bij de ontwikkeling van ambitieuze zonne-energie projecten.

Tijdens een recent bezoek aan Japan, zei de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko Saad Dine el-Otmani dat hij buitenlandse bedrijven gaat helpen bij het verminderen van bureaucratie om de Noord-Afrikaanse markt te betreden. Hij voegde eraan toe dat bedrijven die deel willen nemen aan de Desertec en andere zonne-energie initiatieven van de overheid prioriteiten krijgen.

“Marokko heeft lang zonlicht en heeft een groot verborgen potentieel om zonne-energie te ontwikkelen. Daarom zou het zowel de Japanse bedrijven als Marokko ten goede komen wanneer deze samen zonne-energie ontwikkelen,” zei hij.

De Marokkaanse regering heeft herhaaldelijk gezegd dat zonne-energie in Marokko, met zijn overvloed aan zon en ruimte in de openlucht, de toekomst zou kunnen zijn. Ze hopen dat tegen het einde van dit decennium tot bijna 25 procent van zijn energiebehoefte komt uit alternatieve bronnen, zoals zonne en windenergie.

“Het is een zware strijd, maar we zullen er komen”, zei het ministerie op vragen waar het geld vandaan moet komen om de ambitieuze projecten te financieren.

Bron: Bikyamasr.com

Er zijn 2 reacties

  1. lile
    16 maart 2012 om 04:51 uur.

    Dat zij nou postive berichten uit amrokko

  2. Lieke El Ammari- Oremus
    08 september 2012 om 11:33 uur.

    Laten we hopen dat Marokko een voortrekker op gebied van zonne energie wordt want dit is de toekomst voor de volgende generaties. We zijn verplicht om goed met onze aarde en haar bronnen om te gaan. Ik heb alle vertrouwen in de huidige regering van Marokko om duurzaam en niet kortzichtig te denken. Ik hoop dan ook van harte dat er een mentaliteits verandering zal plaatsvinden bij de bevolking wat een een positief resultaat zal hebben op dit mooie land en haar bevolking.

Plaats je reactie