MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

CERN doneert 161 servers aan Marokko

28 maart 2012 | in Economie | Reageer

Onderzoeksinstituut CERN vervangt zijn servers en doneert hiervan 161 afgeschreven systemen aan universiteiten in Marokko. Deze servers zijn zo’n 4 jaar oud.

It-manager Wayne Salter van de facilitaire it-dienst van het CERN vertelt in het interne magazine van het Zwitserse onderzoeksinstituut over het aanhoudende onderhoud én vernieuwing. Zo’n vier keer per jaar voert CERN een grootscheepse verwijderingsoperatie uit. In 2012 worden in totaal 1500 ‘oude’ servers vervangen, meldt Webwereld.nl.

Terwijl deze ‘oude’ servers niet meer voldoen voor het zware rekenwerk bij CERN kunnen ze nog prima dienst doen voor andere toepassingen. Begin deze maand zijn 161 afgeschreven servers op een vrachtwagen geladen om naar Marokko te gaan. CERN heeft in mei 2011 op een conferentie in Malta beloofd enkele honderden servers te doneren aan universiteiten rond de Middellandse Zee.

Marokkaanse wetenschappers gaan op deze gedoneerde servers onder andere de data van de deeltjesversneller LHC die in Genève bij het CERN staat analyseren. (Bron/ Lees verder: Webwereld.nl)

Zie ook http://cdsweb.cern.ch.

Plaats je reactie