MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Prijsdaling Canarische tomaten door Marokko’

30 maart 2012 | in Marokko | 1 Reactie

De Canarische federatie van tuinbouwexportproducten (FEDEX) heeft kritiek geuit op Marokko voor het veroorzaken van de prijsdaling van Canarische tomaten. Hij legde uit dat het oorspronkelijk goed begonnen seizoen, dat vrij goede prijzen kende sinds februari, 7 Euro per 6 kg, niet lang geduurd heeft voor de tomatentelers op de Canarische Eilanden dankzij massale zendingen vanuit Marokko. Dat meldt AFG.nl.

In het publieke rapport wordt vermeld dat “deze ladingen de drastische prijsdalingen van 2-3 Euro per tros tot gevolg gehad hebben, die leidden tot een huidige prijs van 4,50-5,50 Euro.”

Marokko exporteert op het moment 20% meer dan vorig seizoen. Als deze trend zich voortzet, zal Marokko dit seizoen mogelijk 400.000 ton tomaten het land in brengen tegen de huidige afgesproken hoeveelheid van 225.000 ton. Fedex gaat klagen bij de Europese Commissie. (Bron/ Lees verder: AFG.nl)

Er is 1 reactie

  1. tarik
    31 maart 2012 om 01:48 uur.

    Al weer?

Plaats je reactie