MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Activisten dringen aan op hervorming ‘verkrachtingswet’

09 april 2012 | in Marokko | 1 Reactie

In Marokko bestaat een wet waarin staat dat een verkrachter zijn straf kan ontlopen als hij met zijn slachtoffer trouwt. Die wet moet verdwijnen, vinden veel Marokkanen. Actievoerders hebben 780.000 handtekeningen verzameld om hun eis kracht bij te zetten en hebben deze aangeboden aan de politiek.

De kwestie kwam in beeld na de zelfmoord van een verkrachte tiener. Op 10 maart stierf Amina Filali (16 jaar) in een ziekenhuis in het noorden van Marokko na het doorslikken van rattengif.

Naar verluidt werd ze verkracht door een bijna 10 jaar oudere man en werd zij gedwongen om haar verkrachter te trouwen om hem te beschermen tegen vervolging.

De Marokkaanse wet zet de bewijslast in gevallen van verkrachting bij het slachtoffer. Als een vrouw niet kan bewijzen dat ze is aangevallen, riskeert ze vervolgd te kunnen worden voor losbandigheid.

De maatschappelijke druk op vrouwen is zelfs nog groter op het platteland, waar naar schatting twee derde van hen analfabeet is.

Zie hier een video van de protesten:

Er is 1 reactie

  1. oudjdi
    09 april 2012 om 02:59 uur.

    rare land!!!!!

Plaats je reactie