MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

21-10-14 | Reageer | Lees verder »
Veel snoep bevat varkensgelatine. Neem drop en fruitgum. Gelukkig staat het vaak in kleine letters op de verpakking(zie plaatjes). Maar soms ook niet. Ahmed uit Utrecht, kocht laatst Brommer Drop. Thuis ging hij nog eens dubbelchecken wat er allemaal inzat. En toen pas las hij: ‘gelatine (varken)’. Naoual uit Rotterdam kocht een pak Marsh Mallows. […]

REDACTIONEEL

Yarah, een 18-jarige vrouw van wie haar ouders graag willen dat ze gaat trouwen, schrijft in haar dagboek over een moeilijke keuze. Ze houdt heel veel van haar ouders en ze wil hen graag gelukkig maken, maar ze wil ook haar eigen leven leiden. En dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Een fragment […]

Te blote reclame wordt in Utrecht afgeplakt

13 april 2012 | in Geloof | 2 Reacties

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn reclameposters op bushokjes afgeplakt omdat ze te bloot zijn. Dat meldt de website Dichtbij.nl.

Over de afbeeldingen van ‘half ontklede’ vrouwen zijn vuilniszakken geplakt. Op een briefje staat te lezen ‘ter bescherming van onze kinderen’. Op de vuilniszakken staat bovendien de tekst ‘Laa ilaha illa Allah’ en ‘Geen seksuele getinte reclame in onze wijk’.

De PVV in de Tweede Kamer heeft inmiddels vragen gesteld aan minister van Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) hoe hij deze vorm van censuur denkt aan te pakken.

Er zijn 2 reacties

 1. mhamed
  14 april 2012 om 10:13 uur.

  weer zo een actie van hiermee bereik je niks…….
  wat een ander doet zeker in een kafir land moet een ander niks doen….er is altijd ruimte voor dwaling het moet niet gelden voor moslims juist sterk zijn en het geloof belijden zoals het moet….anders op zoek naar andere weg hizra.
  deze actie zal nooit werken meer PVV stemmers veroorzaken jammer.

 2. amazich10
  15 april 2012 om 09:19 uur.

  Wil je dat niet zien ga dan in een islamitisch land wonen, marokko, iran, …….etc. Nee dat doe je niet want daar zijn ze nie dimocratich. En hier wel maar alleen is het goed alhet je uitkomt. Ga toch lekker in de bergen wonen en ga het hier voor de rest van de marookaanen die hie willen leven niet verpesten, stome geiten.

Plaats je reactie