MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse Marokkanen oriënteren zich op vastgoed

29 april 2012 | in Economie | Reageer

Nederlandse Marokkanen oriënteren zich steeds vaker op hun land van herkomst. Dat heeft vooral te maken met de economische crisis hier en de economische groei in Marokko. Vorig jaar zijn ruim 1000 in Nederland wonende Marokkanen naar Marokko vertrokken, maar een veelvoud pendelt tussen beide landen en verdient er inmiddels zijn geld. Marokkaanse deskundigen gaan uit van tussen de 3000 en 4000 mensen.

In Frankrijk, waar de groep Marokkanen veel groter is, is die trend ook zichtbaar. Het ging daar in 2011 om 20.000 mensen. Ook in Nederland wordt deze ontwikkeling waargenomen door het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, het SMN. Dit weekend is dan ook niet voor niets de Amsterdamse Rai afgehuurd voor de eerste Marokkaanse vastgoedbeurs. Dé gelegenheid om je te oriënteren op de Marokkaanse vastgoedmarkt. Marokko wil graag dat deze mensen terugkomen om hun kennis en geld in het land te investeren.

Het is voor het eerst dat deze Marokkaanse vastgoed- en lifestyle-beurs tijdens zijn tour door Europa Nederland aandoet. De beurs is al in Brussel geweest en gaat hierna naar Parijs en Milaan. Er staan makelaars, notarissen en verkopers op de beurs. Maar er is ook een keur aan Marokkaanse artiesten aangetrokken

Meer is verder te lezen op de website van de NOS.

Zie ook:

Plaats je reactie