MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko accepteert 6 veroordeelde landgenoten

03 mei 2012 | in Marokko | 2 Reacties

Zes in België woonachtige en veroordeelde Marokkanen worden binnenkort naar Marokko teruggestuurd om daar hun gevangenisstraf uit te zitten. Dat zijn de ministers van Justitie van beide landen onlangs overeengekomen, zo liet de Belgische minister Annemie Turtelboom weten.

Volgens de minister is het voor het eerst dat in België veroordeelde Marokkanen naar Marokko zullen worden overgebracht om daar hun straf uit te zitten.

Turtelboom bracht tussen 10 en 13 april een bezoek aan Marokko. Daar besprak ze dertien dossiers met haar Marokkaanse ambtsgenoot Mustapha Erramid. Echter, maar over zes van de 13 veroordeelde Marokkanen is er nu een akkoord en die zullen binnen afzienbare tijd worden overgebracht.

België heeft al vijftien jaar een verdrag met Marokko over uitlevering van gevangenen. In België geboren Marokkanen of Marokkanen met een dubbele nationaliteit, vallen overigens niet onder het verdrag.

Bron: SpitsNieuws, Telegraaf, MetroNieuws

Er zijn 2 reacties

  1. lile
    03 mei 2012 om 03:06 uur.

    That is good news!!!!!!!!

  2. modie
    04 mei 2012 om 11:55 uur.

    mooi zo!

Plaats je reactie