MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘De moslims konden wel eens gelijk hebben’

07 mei 2012 | in Geloof | Reageer

Er leiden veel wegen naar Mekka, zo blijkt op de vijfde nationale bekeerlingendag. Had Michiel Lute uit Anna Paulowna ooit kunnen bevroeden dat hij nog eens bij de Omar Faroekmoskee in Overvecht halal-stropdassen zou verkopen?

Sinds ruim vier jaar draagt hij ook een islamitische naam, Abdus Samad. Bij halal denk je aan halal-vlees, of misschien een halal-hypotheek. Maar een halal-stropdas? Michiel legt uit dat onze profeet mannen verboden heeft zijde te dragen. Terwijl de meeste stropdassen van zijn zijde, zijn die van hem van katoen of polyester.

Zijn interesse voor de islam begon met Marokkaanse vrienden. Hij kapte met ze, omdat ze de verkeerde kant uitgingen. Maar er bleef toch iets positiefs hangen

Het gehele artikel is verder te lezen op de website van dagblad Trouw.

Een overzicht van het programma van 5e Nationale Bekeerlingendag is hier te vinden.

Plaats je reactie