MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Karikaturist Khalid Gueddar opgepakt

27 mei 2012 | in Maatschappij | 1 Reactie

De Marokkaanse karikaturist Khalid Gueddar is zaterdagochtend gearresteerd in Kenitra. Zijn satirische tekeningen over het koningshuis bezorgden hem al meerdere keren problemen met het Marokkaanse regime. Dat meldt De Telegraaf. In 2010 werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor zijn karikatuur over prins Moulay Ismaïl, een neef van koning Mohamed VI.

Gueddar is zaterdagmiddag voorgeleid aan de procureur, maar het is nog onduidelijk wat hem ten laste wordt gelegd.
De arrestatie van een bekende criticus van het Marokkaanse regime is de zoveelste in een rij. Eerder werden de rapper Mouad Belghouat veroordeeld tot 1 jaar cel en Younes Belkhedim, die de dichter van de protestbeweging 20 februari wordt genoemd, werd veroordeeld tot 2 jaar cel. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

Er is 1 reactie

 1. gewoon
  28 mei 2012 om 08:20 uur.

  wordt steeds gekker
  is het niet mogelijk
  datde konig een dialog opnet
  warom dsit soort praktijken plaatsen vinden
  misschien kn hij achter komen waarom

Plaats je reactie