MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

België stuurt eerste gevangenen terug naar Marokko

29 mei 2012 | in Maatschappij | 1 Reactie

In België is maandag een vliegtuig met vijf Marokkaanse gevangenen vertrokken naar Marokko. Dat maakte minister van Justitie Annemie Turtelboom maandag bekend. Het is de eerste keer sinds de ondertekening van het terugkeerverdrag tussen België en Marokko, dat er echt gevangenen worden teruggestuurd, om hun celstraf in het land van herkomst uit te zitten.

Gedwongen overdracht was in theorie al mogelijk sinds 2007, maar het was vijf jaar wachten voor de eerste gedetineerden echt konden worden verhuisd naar Marokko.

Het gaat om gedetineerden tussen 24 en 39 jaar die samen 36 jaar vastzitten voor drugsdelicten, illegaal verblijf, slagen en verwondingen, valsheid in geschrifte, wapenbezit, verkrachting en opsluiting en foltering.

Er is 1 reactie

  1. gewoon
    29 mei 2012 om 11:01 uur.

    gij zult meer volgen

Plaats je reactie