MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Groeiprognose Marokko valt tegen

10 juni 2012 | in Toerisme | Reageer

Het Marokkaanse planbureau HCI heeft de groeiprognose weer naar beneden bijgesteld. Dat maakt NuZakelijk.nl vrijdag bekend.

Voor dit jaar wordt een groei van 2,4 procent verwacht. Vorig jaar groeide de economie nog met 5 procent.

De Marokkaanse econoom Lahcen Achy constateerde eind van de week dat de groeiprognose alsmaar blijft dalen. Volgens hem ligt het onder andere aan de halvering van de agrarische opbrengsten door weinig regen, vorig jaar (het jaar van de Arabische Lente) veel geld is uitgegeven om sociale onrust te voorkomen en doordat Marokko steeds afhankelijker van de EU wordt en het de financiële crisis begint te voelen. Inkomsten uit toerisme en overboekingen van Marokkanen in het buitenland, volstaan niet meer om de gaten hier te dichten, aldus Achy volgens NuZakelijk.nl.

Plaats je reactie