MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Steun voor Palestijnse voetballer in Israëlische gevangenis

21 juni 2012 | in Maatschappij | 3 Reacties

De Palestijnse voetballer Mahmoud Sarsak zit al drie jaar zonder enige vorm van proces vast in een Israëlische gevangenis en is daarom in hongerstaking gegaan. Drie maanden lang heeft hij niks gegeten waardoor het erg slecht gesteld is met zijn gezondheid. Zo slecht zelfs dat hij maandag er mee in stemde om zijn hongerstaking te beëindigen en te worden behandeld in het ziekenhuis, schrijft FUNX.nl.

Sarsak was in 2009 op weg van Gaza naar de West Bank, om daar een voetbalwedstrijd te bezoeken. Hij werd echter gearresteerd bij een checkpoint en zit sindsdien in zogenaamde administratieve detentie. Dat houdt in dat hij eindeloos kan worden vastgehouden zonder enige reden. Volgens Israël zou Sarsak lid zijn van de gewelddadige beweging Islamitische Jihad. Iets wat de voetballer zelf altijd ontkend heeft, schrijft FUNX.

Sarsak is niet de enige Palestijn die zonder proces vast wordt gehouden in Israëlische gevangenissen. Dit voorjaar gingen al duizenden gevangenen in hongerstaking om aandacht te vragen voor hun recht op een eerlijk proces. Ook eisen ze betere omstandigheden in de gevangenis. (Bron/ lees verder: FUNX.nl)

In Nederland heeft een antal prominenten waar onder Tofik Dibi een video gemaakt als steunbetuiging aan Mahmoud Sarsak en alle andere Palestijnse gevangenen.

Interview met de familie van Sarsak:

Nourdin Ouali, gemeenteraadslid in Rotterdam, doet mee aan de actie voor vrijlating van de Palestijnse voetballer Mahmoud al Sarsak.

Er zijn 3 reacties

 1. Lina
  24 juni 2012 om 09:55 uur.

  Ik wil dat mhmoud sharsk vrij gelaaten wordt

 2. lile
  25 juni 2012 om 03:08 uur.

  Echt triest wat de joden de palestijnen aan doen.Hun tijd komt nog wel!!

 3. Dutchie
  25 juni 2012 om 10:12 uur.

  Wat betekent: “sharsk vrij gelaaten wordt” ?

  Ik word hier “vrij gelaten” van.
  (Woordgrapje voor de minderheid die onze taal spreekt en snapt).

Plaats je reactie