MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘De Marokkaanse koning is ònze slechterik’

30 juni 2012 | in Marokko | 2 Reacties

Lente leidt, in Nederland en in de Arabische wereld, nu eenmaal niet altijd tot een mooie zomer, schrijft Bart Schut, voormalig journalist van het Marokkaanse opinietijdschrift TelQuel. Maar in Marokko bleef het relatief stil, tot dusver. Laat koning Mohammed maar schuiven, schrijft hij in de Volkskrant.

Lente, het is een prachtig jaargetijde. Maar dat lente niet altijd tot een mooie zomer leidt, daar weten wij Nederlanders alles van tijdens deze donkere dagen, aldus Schut in het dagblad. In Egypte weten ze dat nu ook. En in Tunesië. En in Libië. In Algerije wist men het al een tijdje. De verkiezing van moslimbroeder Mohamed Morsi tot president van Egypte is eens te meer bewijs dat de bevolking van de Maghreb nog niet aan democratie toe is.

Dit is overigens iets dat de intelligentsia van Marokko, het Noord-Afrikaanse land dat zich niet waagt aan revoluties of gevaarlijke democratische experimenten, al generaties weet

Lees zijn gehele column op de website van de Volkskrant.

Er zijn 2 reacties

 1. gewoon
  30 juni 2012 om 09:51 uur.

  en nu?

 2. Moslima.
  08 juli 2012 om 02:13 uur.

  hahhaha..

  de ezel die dat heeft geschreven.. heb je niks te doen ofsow.
  megooltje

Plaats je reactie