MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ex-prostituee krijgt 1 miljoen schadevergoeding

28 juli 2012 | in Maatschappij | 2 Reacties

Een ex-prostituee krijgt bijna 1 miljoen euro schadevergoeding omdat ze 7 jaar gedwongen in de prostitutie heeft gewerkt. Volgens de rechtbank in Leeuwarden was er sprake van slavernij. De man die terechtstond in de zaak is schuldig bevonden aan mensenhandel, witwassen en valsheid in geschrifte. Dat meldt de NOS.

De verdachte moet zes jaar de cel in en moet de vrouw een schadebedrag betalen van 949.929 euro.

De vrouw werd door de man gedwongen om zich te prostitueren in onder meer Amsterdam en Utrecht. Al haar inkomsten moest de vrouw afstaan aan haar pooier. Die leefde officieel van een bijstandsuitkering. Het geld dat hij aan de vrouw verdiende, liet hij witwassen en kocht er onder meer een huis van in Marokko. (Bron/ lees verder: de NOS)

Er zijn 2 reacties

 1. mohammed
  30 juli 2012 om 08:47 uur.

  Een miljoen, zal ze nooit verdiend hebben. Dat is veel hoor.

 2. Jaba
  03 februari 2013 om 03:08 uur.

  mohammed.

  het gaat er ook niet om hoeveel ze verdient heeft, maar om hoeveel schade ze heeft geleden, daarom heet het ook een schade vergoeding.

  het gaat hier om mensenhandel en slavernij.
  Niet om een legetieme arbeidsovereenkomst.
  Dus er moet ook psyghische schade vergoed worden.
  Waarschijnlijk zal ze ook onder lichamelijke dwang aan het werk zijn gezet, dus heeft ze geleden onder geweld en dat moet ook vergoed worden.

  Maar die hoerenzoon zal al zijn geld wel hebben weggesluisd ondertussen.

Plaats je reactie