MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wereldwijd toerisme moslim-vakantiegangers neemt toe

01 augustus 2012 | in Toerisme | Reageer

De wereldwijde bestedingen door moslim-toeristen zal tegen het einde van het decennium zijn opgelopen tot 192 miljard dollar. Dat is de conclusie van een onderzoek van de gespecialiseerde consulenten Crescentrating en DinarStandard. Opgemerkt wordt dat de toenemende rijkdom van de bevolking van het Midden-Oosten het volgende decennium tot een explosieve groei in het moslim-toerisme zal leiden. Het voorbije jaar vertegenwoordigde het wereldwijde moslim-toerisme een waarde van 126 miljard dollar. Dat meldt de Belgische website Zita.be.

Populaire bestemmingen voor voor het moslim-toerisme zijn andere staten met een islamitische meerderheid, zoals Egypte, Maleisië en Indonesië. Er wordt echter aan toegevoegd dat ook een groot aantal niet-islamistische landen inmiddels inspanningen doen om moslim-toeristen aan te trekken.

Er wordt onder meer opgemerkt dat in Australië gebedskamers worden ingericht in luchthavens en hotels, terwijl restaurants en vakantieverblijven met een halal-vergunning worden gepromoot. (Bron/ lees verder: Zita.be)

Plaats je reactie