MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Uitkijken voor ontvlambare vastenden in Marokko

02 augustus 2012 | in Marokko | Reageer

‘Eet, ga toch eten man!’ Het straatje waar ik woon is eigenlijk te smal om aan beide kanten te parkeren, maar dat gebeurt wel, wat tot veel ergernissen leidt bij buurtbewoners en passerende chauffeurs. Vandaag heeft een vrachtauto zich klemgereden.

Bij dit soort akkefietjes, waar iedereen zich mee bemoeit, hoor ik meestal al gauw een hartgrondig ‘Sodeflikker op!’ door de straat schallen. Nu de heilige maand ramadan is begonnen, worden mensen geacht zichzelf beter te beheersen. Maar juist als je ineens geen koffie meer mag drinken en niet meer mag roken, wordt dat erg moeilijk. Chauffeurs met ontwenningsverschijnselen gaan nog sneller uit hun dak dan anders

Lees het volledige artikel op de website van De Groene Amsterdammer.

Plaats je reactie