MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ramadan Journaal: zaterdag om 16:05 uur op Ned 2

10 augustus 2012 | in Geloof | Reageer

De NTR zendt deze maand nog drie keer het Ramadan Journaal uit, een programma vol opmerkelijke items rondom de heilige maand van de moslims, gepresenteerd door Samira el Kandoussi. Met elke uitzending een bekende Nederlander die een dag lang niet eet of drinkt, ramadan in het buitenland en het ramadanrecept van de week.

Deze week een portret van religiewetenschapper Bastiaan Verberne die zich na vele religieuze omzwervingen bekeerde tot de Islam. Toen hij zijn huidige vrouw Bouchra ontmoette vielen voor hem alle puzzelstukjes op zijn plek en wist hij zeker dat de Islam voor hem het ware geloof is.

Elke week wordt een Bekende Nederlander gevolgd, die zich een dag onthoudt van eten en drinken. Deze week volgen we journaliste en oud-hoofdredactrice van Opzij Ciska Dresselhuys.

In “Ramadankwesties” onderzoekt Emil Andel op luchtige wijze brandende vragen over de Ramadan. Deze week: “Ramadan en gezondheid”.

In “het Ramadanrecept van de week”: “Fatouche”, bereid door huiskoks Nadia en Merijn.

Uitzending: Zaterdag 11 augustus om 16:05 uur op Ned 2.

Plaats je reactie