MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ramadan Journaal: zaterdag om 16:05 uur op Ned 2

17 augustus 2012 | in Geloof | Reageer

De NTR zendt deze maand nog drie keer het Ramadan Journaal uit, een programma vol opmerkelijke items rondom de heilige maand van de moslims, gepresenteerd door Samira el Kandoussi. Met elke uitzending een bekende Nederlander die een dag lang niet eet of drinkt, ramadan in het buitenland en het ramadanrecept van de week.

Elke week wordt een Bekende Nederlander gevolgd, die zich een dag onthoudt van eten en drinken. Deze week wordt opiniepeiler en amateurscheidsrechter Maurice de Hond gevolgd.

Jörgen Raymann onderzoekt hoe de Moslims in Suriname de Ramadan beleven. In deze aflevering gaat hij op bezoek bij een Javaanse Moslimfamilie in Nieuw Amsterdam.

Emil Andel onderzoekt op luchtige wijze brandende vragen over de Ramadan. Deze week: Ramadan en ontheffing. Wanneer krijg je ontheffing om te vasten? En hoe wordt dat bepaald?

Het Ramadanrecept van de week wordt weer bereid door huiskoks Nadia en Merijn. En in de rubriek ‘Panoramadan’ een impressie van hoe de Ramadan door moslims over hele wereld wordt beleefd.

Ramadan Journaal‘, zatersdag 18 augustus om 16.05 uur op Nederland 2.

Plaats je reactie