MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Misleidende etiket is zaak van de rechter

22 augustus 2012 | in Marokko | Reageer

Misleidende informatie op het etiket van levensmiddelen is een zaak van de rechter. Dat valt op te maken uit de antwoorden van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken op vragen vanuit de Tweede Kamer naar aanleiding van een bericht dat producten uit de Westelijke Sahara in Nederlandse supermarkten onder het label ‘Marokko’ verkocht worden, schrijft FoodHolland.nl.

Marokko en de Sahrawi’s, de oorspronkelijke bewoners van de Westelijke Sahara, betwisten de soevereiniteit van het gebied. Nederland erkent de claims van Marokko niet. Evenmin erkent Nederland de claims van Polisario en de door Polisario uitgeroepen République Arabe Sahraoui Démocratique.

Het landbouwakkoord tussen de Europese Unie en Marokko, dat dit najaar in werking moet treden, heeft uitsluitend betrekking op het grondgebied van Marokko. Indien een consument of producent zich misleid acht door de gegeven informatie op de etiketten van levensmiddelen kunnen zij naar de rechter stappen, die vervolgens de toetsing of er al of niet sprake is van misleiding zal doen, aldus Rosenthal. (Bron/ lees verder: FoodHolland.nl)

Plaats je reactie