MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vier maanden onterecht op terroristenafdeling

30 augustus 2012 | in Maatschappij | Reageer

Een Belgisch-Marokkaanse man is vorige week na vier maanden onterechte gevangenschap vrijgelaten uit de terroristenafdeling van de Rotterdamse gevangenis De Schie. Dat meldt NU.nl.

De rechter in Roermond liet hem onmiddellijk vrij uit zogenoemde uitleveringsdetentie, omdat Marokko oude beschuldigingen over het financieren van terrorisme maar niet concreet kon maken, aldus de uitspraak die woensdag is gepubliceerd volgens de website.

Marokko verdenkt de man van financiering van de organisatie van terroristenleider Abdelkader Bellirajdie die in het Afrikaanse land een levenslange gevangenisstraf uitzit. Belliraj heeft in 2008 zelf verklaard (na marteling!) dat hij in 2001 82 miljoen Belgische frank (2 miljoen euro) van hem kreeg. Vanwege die ene verklaring stond de man sindsdien internationaal gesignaleerd. (Bron/ lees verder: NU.nl)

Plaats je reactie