MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Miljoenen Marokkaanse vrouwen slachtoffer geweld

06 september 2012 | in Marokko | Reageer

Volgens de Marokkaanse minister van Vrouwenzaken, Bassima Hakkaoui, zijn zes miljoen vrouwen het slachtoffer van geweld in Marokko, van wie meer dan de helft in echtelijk verband. Dit verklaarde de minister in Casablanca op een internationaal congres over geweld tegen vrouwen, dat werd bijgewoond door afgevaardigden van een twintigtal Arabische landen.

In een land met 33 miljoen inwoners betekent dit dat ruim één vrouw op de drie slachtoffer is van geweld.

Plaats je reactie