MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

A’dam: zeker 200 vrouwen thuis opgesloten

07 september 2012 | in Maatschappij | Reageer

In Amsterdam leven honderden buitenlandse vrouwen die van familie het huis niet uit mogen.
Vaak zijn het importbruiden of vrouwen die onder dwang getrouwd zijn. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente dat werd uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut, meldt het RTLNieuws.

Vrijwel alle ‘verborgen vrouwen’ spreken geen Nederlands en zijn ook in hun eigen taal analfabeet. Het gaat om minimaal 200 tot 300 vrouwen, maar de onderzoekers denken dat het er in werkelijkheid meer zijn. De meeste van hen wonen in wijken waar de grootste concentraties islamitische bevolkingsgroepen te vinden zijn.

Toch zijn de vrouwen niet allemaal islamitisch. Ook in traditionele christelijke en hindoestaanse kringen komt het opsluiten voor. De meeste vrouwen zijn geboren in Nederland, gevolgd door Marokko, Turkije, Suriname, Irak en Somalië. (Bron- lees verder: RTLNieuws)

Plaats je reactie