MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse baby’s vaker te dik

12 september 2012 | in Gezondheid | Reageer

Baby’s met een Marokkaanse of Turkse achtergrond hebben op 2-jarige leeftijd twee tot driemaal zoveel overgewicht als andere baby’s. Dat blijkt uit onderzoek van Marieke de Hoog van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, meldt NU.nl.

De Hoog promoveert op 28 september. Uit haar proefschrift blijkt dat etnische verschillen in overgewicht al op jonge leeftijd zichtbaar zijn. Volgens De Hoog is dit vooral toe te schrijven aan de snellere gewichtsgroei in de eerste zes maanden.

“Wij wisten wel dat overgewicht bij deze groep kinderen veel voorkomt, maar niet op zo’n jonge leeftijd al. Dat is verrassend”, aldus De Hoog volgens de website. Voor het onderzoek analyseerde de onderzoekster de gegevens van 3300 kinderen. (Bron/ lees verder: NU.nl)

Plaats je reactie