MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minder zorg voor Marokkaanse kinderen

14 september 2012 | in Gezondheid | Reageer

Kinderen van Marokkaanse herkomst krijgen minder zorg dan verwacht. Dat concludeert de Gezondheidsraad.

Op advies van toenmalig minister Rouvoet van Jeugd en Gezin startte de Gezondheidsraad in 2010 een onderzoek naar psychische problemen bij deze kinderen. Over de psychische gezondheid en het zorggebruik van deze groepen zijn nauwelijks harde gegevens beschikbaar, maar toch zijn enkele trends zichtbaar, meldt het vakblad Medisch Contact.

Over jongens van Marokkaanse herkomst worden meer gedragsproblemen gemeld dan over hun autochtone leeftijdsgenoten. Maar er zijn ook meer positieve bevindingen. Zo melden kinderen van Marokkaanse herkomst minder emotionele problemen, en melden meisjes uit deze groep minder pogingen tot zelfdoding.

Wat betreft het zorggebruik concludeert de raad dat Marokkaanse kinderen met gedragsproblemen waarschijnlijk niet de zorg krijgen die ze nodig hebben: ze worden minder vaak gezien in de jeugd-ggz dan je zou verwachten op basis van het vóórkomen van deze problemen. (Bron/ lees verder: Medisch Contact)

Plaats je reactie