MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Linda de Mol verliest vergunning door homocover

18 september 2012 | in Tijdschriften | 7 Reacties

Linda de Mol mag geen fotoshoot doen in het Marokkaanse Marrakech, door een foto van twee zoenende mannen op de website van haar blad.

De volgende editie van LINDA magazine heeft als thema duizend-en-één-nacht. Daarom zou er op een plaatselijke markt in Marrakech een fotoshoot worden gehouden, maar dit ging op het laatste moment toch niet door. De vergunning werd daarvoor plots ingetrokken vanwege dit plaatje, schrijft Showbiznewz.nl.

“Omdat een van de mensen die daar verantwoordelijk voor is Linda magazine even gegoogled had, op onze website belandde en als eerste een foto van twee tongende mannen zag”, vertelt Linda aan RTL Boulevard. “En dat vinden ze in Marokko niet zo’n goed idee.”

De fotoshoot vond uiteindelijk plaats in het hotel waar het gezelschap van tijdschrift Linda verbleef. (Bron/ lees verder: Showbiznewz.nl)

Er zijn 7 reacties

 1. mastafa
  19 september 2012 om 11:34 uur.

  laat die homos maar hier in nederland zitten. kom op zeg hoever wil je gaan?

 2. de Achterdeur
  20 september 2012 om 02:07 uur.

  Hoezo lekker bekrompen
  Veel van mijn marokkaanse broeders zijn homo
  Er voor uitkomen durfen ze niet dus dan maar dom bekrompen gedrag als
  dat van Mastafa: Oeeh homo .. eh … vies

  Mastafa?
  hé… klinkt het je bekend in de oren ?

 3. Carlos
  15 oktober 2012 om 11:30 uur.

  Het is altijd hetzelfde liedje. Klagen over discriminatie, maar zelf even hard discrimineren. Wie bepaalt wat ‘done’ is en wat niet? Ik ben opgevoed in de tijd dat nergens over gesproken werd, en kijk…nu komt boven water wat er echt gebeurde, zie b.v. de priesters. En regelmatig in Marokko vertoevend…neen, homo’s zijn daar niet…:=). Man, ga ’s avonds kijken in Nador, waar getippeld wordt tegen het leven. Homo’s hebben net zoveel rechten als hetero’s en het wordt tijd dat ook daar in Marokko deze groep de straat op gaat en hun rechten opeist. En hier kom ik ook veel Marokkaanse homo’s tegen, maar allemaal in het geniep, maar ze zijn het niet in het openbaar, en/of of netjes getrouwd. Dezelfde situatie als hier in de jaren vijftig. Het Marokkaanse woord is ‘Monafiek’ en het Nederlandse ‘Schijnheilig’.

 4. rachid17
  26 oktober 2012 om 03:28 uur.

  Ik zou zeggen carlos, KOM UIT DE KAST jonge als je het zo graag wilt , en wie ben jij om te bepalen dat zij in Marokko de wet moeten gaan aanpassen voor de homo’s.tippelen is iets anders calos , en dat weet jij heel goed. Ga de waarheid niet verdraaien , Maak je maar meer druk om die gajes die daar naar toe gaat om kleine jongens/meisjes te gebruiken voor geld , ga daar maar eens de straat voor op .Je bent i mijn ogen een echte schijnheil net als die broeders die seks hebben met andere mannen of vrouwen , terwijl ze getrouwd zijn.

  mvgr: rachid

 5. Carlos
  29 oktober 2012 om 10:40 uur.

  Rachid, Ik hoef helemaal niet uit de kast te komen, want dat deed ik al jaren geleden. En lieden die afreizen naar Marokko (maar ook b.v. Thailand) voor het misbruiken van kinderen/jongeren is inderdaad gajes, maar dat heeft niets te maken met gay-zijn. En ter informatie, ik heb al enkele keren van die Nederlandse pedo’s op de foto gezet, hun naam via het hotel achterhaald en de data aan de politie verstrekt. Enkelen zitten nu in de gevangenis, en ik mag hopen dat ze in Ouedlau wegrotten.Mijn betoog was echter gericht op het feit dat Marokko een zwijgcultuur heeft, net zoals in de jaren vijftig hier, en veel onder tafel gebeurd, wat hypocrisie op alle terreinen veroorzaakt. En ik vind inderdaad dat homo’s in Marokko hun rechten moeten gaan opeisen. Waarom zou jouw mening hoger aangeslagen moeten worden dan de mijne? Gelukkig hebben wij hier in Nederland vrijheid van meningsuiting. Ik snap niet waarom je eigenlijk zo agressief reageert.

 6. rachid17
  02 november 2012 om 06:43 uur.

  Geachte carlos
  Ben blij te horen dat je uit de kast bent gekomen , en dat je van de andere kant bent ,daar heb ik geen problemen mee.Waar het mij om gaat is dat je mensen gaat aansporen om zich openbaar te maken en misschien wel een conflict gaat ontstaan tussen 2 broeders of zusters , laat het vanzelf gaan en niet dwingen om het te doen, als je mij begrijpt . En dat je die pedo of wat het ook is hebt aangegeven aan de politie , bravo ben trots op je 🙂 en dat er in Marokko mannen zijn die die het met andere doen , dat weet ik en dat weten de mensen ook, laat gewoon de mensen met rust , of wil je de politiek in .Kan , je weet maar nooit , ik ben niet agressief .Ben gewoon van mening dat je geen olie op het vuur moet gaan gooien , tenzij je voor gaat staan in de rij , en niet gaan stoken please.En mijn mening is niet meer als die van een ander , ben een godvrezend man dus ik laat iedereen in zijn waarden .
  mvgr: rachid

 7. Carlos
  03 november 2012 om 04:29 uur.

  Beste Rachid, ik ben blij met je antwoord. Blijft het meningsverschil of je (luidkeels) je gay-rechten moet gaan opeisen of niet. Als iedereen zijn mond houdt, gebeurt er in elk geval nooit wat. Maar ik zie ook wel het feit in dat je niet van de ene op de andere dag een samenleving iets door de keel kan douwen en dat er ook een gewenningsproces plaats moet vinden. Ook de ouders van de hippie-generatie waarvan hun kinderen de seksuele revolutie predikten en praktizeerden hadden hun tijd nodig. Ik schreeuw overigens mijn gay-zijn niet van de daken, maar als het ter berde komt ga ik het niet uit de weg. Ook niet in Marokko en ik heb er nog nooit problemen mee gekregen. Ik zou willen dat alle Marokkaanse gays zo open konden zijn. Maar ik voeg toe dat een rol speelt dat ik er geen autochtoon ben, en dat iedereen in mijn naaste omgeving weet dat ik onder bescherming van Mohammad VI sta

  In reactie op Mustafa zeg ik dat Ik mij niet schaam voor mijn gay-zijn, maar er trots op ben. Allah heeft mij geschapen en Allah maakt geen fouten. Als Hij diversiteit geschapen heeft, is dit met een doel. Ik ben niet God vrezende maar God liefhebbende. Elk geloof draait om liefde, dus ik zou zeggen: ‘Waar is jouw liefde, waar is jouw begrip, waar is jouw tolerantie, waar is jouw vriendelijkheid?’ Ik vraag mij b.v. af wat Isa (Jezus) zou zeggen indien hij vandaag terug zou keren. Isa vertoonde bijvoorbeeld compassie aan zondaars, prostituéés en dieven. Waar hij geen geduld mee had was met druktemakers die erop uit zijn anderen te kwetsen en kwaad te doen.

  En dit is voorlopig mijn laatste woord, want ik ga weer overwinteren in de Maghreb.
  Love!

Plaats je reactie