MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nijmegen: Marokkanen het vaakst werkloos

30 september 2012 | in Carriere | Reageer

De werkloosheid in Nijmegen onder Marokkanen is driemaal zo hoog als gemiddeld in Nederland. De werkloosheid treft met name jongeren tussen 15 en 24 jaar. Marokkaanse jongeren zijn zelfs bijna vijfmaal zo vaak werkloos dan gemiddeld. Sinds 2009 is er bovendien sprake van een stijgende lijn, schrijft dagblad de Gelderlander.

Volgens het dagblad blijkt dat uit een monitor die is opgesteld in opdracht van het rijk. Er zijn niet alleen vergelijkingen gemaakt met de gemiddelde werkloosheid in het land, maar ook met steden waar veel Marokkanen wonen. Ook in die vergelijking scoort Nijmegen slecht.

Per 1 januari 2012 was in Nijmegen van de totale bevolking 6,8 procent werkloos. Bij Marokkanen gaat het om 22 procent. (Bron/ lees verder: de Gelderlander)

Plaats je reactie