MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Provincie Midelt levert 31% van Marokkaanse appelproductie

13 oktober 2012 | in Economie | Reageer

In de Marokkaanse provincie Midelt wordt jaarlijks ongeveer 190.000 ton appelen geteeld. Dit is 31% van de nationale appelproductie. Midelt beschikt over 7.456 ha aan appelgaarden. De gemiddelde opbrengst is 25 t/ha. Dat blijkt uit cijfers van het DRA (Direction régionale de l’agriculture), meldt AGF.nl.

Volgens het DRA heeft de provincie afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen ondergaan dankzij privé initiatieven. Deze werden gesteund door de overheid in het kader van het FDA (Fonds de Développement agricole) en het Plan Maroc Vert.

De minister van landbouw en visserij, Aziz Akhannouch, heeft een bezoek gebracht aan verschillende landbouwprojecten in de jonge provincie. Volgens hem beschikt Midelt over een hoge landbouwcapaciteit en is het een provincie bij uitstek voor de appelteelt. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie