MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dode op A7 blijkt kickbokser Redouan Stitou

29 oktober 2012 | in Maatschappij | 4 Reacties

De man die vrijdagavond laat met geweld om het leven werd gebracht op de oprit van de A7 werd gevonden, is vrijdagnacht in het ziekenhuis overleden. Het blijkt te gaan om de 26-jarige kickbokser Redouan Stitou uit Purmerend. Hij zou geen onbekende zijn geweest van de politie. Dat meldt het NoordHollands Dagblad.

De vechtsporter was zwaargewond toen hij door de politie werd aangetroffen en zou later die nacht overlijden in het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Rond de gewelddadige dood van Stitou bestaan nog veel onduidelijkheden. Zo weet de politie niet hoe de man op de oprit terechtkwam en waarom hij dood moest. Op de website round1network, het ’Europese vechtsportnetwerk’ wordt geschreven dat de dood van Stitou mogelijk een afrekening is geweest. (Bron- lees verder: NoordHollands Dagblad)

Er zijn 4 reacties

 1. pepe
  29 oktober 2012 om 04:21 uur.

  Dat verwacht je niet he, al die narigheid binnen deze subcultuur…

 2. Moomen
  30 oktober 2012 om 01:36 uur.

  Geachte lezers,

  Mijn naam is Moomen, na enige berichtgevingen in de kranten en op internet voel ik mij geroepen om transparantie te geven rondom het leven, houding, vrienden en netwerk van Reduan. Helaas zie ik berichten vanuit verschillende hoeken komen met speculatie dat Reduan foute vrienden zou hebben en haast een duister leven zou genieten.

  Wij hebben een vriendengroep van vijf jongemannen, we gaan al sinds ons 13de leeftijd met elkaar om en hebben een bijzonder band met elkaar, we weten elkaars thuissituaties en dagelijkse problemen. Om een beeld te geven wie deze “foute vrienden zijn”; er zijn daar twee hogeropgeleiden actief binnen de IT branche, één is een fulltime werkende senior operator, de laatste is een Mangement, Economie en Rechten student. Zelf ik studeer ik Communicatie. Hiernaast zijn wij allemaal kickboksers op wedstrijd niveau, allen gedisciplineerd met carriere gerichte leefstijlen. Wie ons er van verdenkt crimineel actief te zijn wil ik hierbij van harte uit te nodigen in onze kringen om dit zelf te ervaren.

  De schijn die geschetst wordt dat het een criminele afrekening betreft is zeer onwaarschijnlijk. Iemand die zoveel uur met iemand slijt waarvan zijn telefoon met een bekend wachtwoord bij mij ligt en vaak bij mij geslapen heeft achter de rug kan houden dat hij een dubbel leven had, is voor mij totaal niet aannemelijk. Reduan is altijd iemand geweest die advies in kwam winnen bij me over de meest intieme zaken. Dat zo iemand een dubbel leven zou hebben en dat zou kunnen verbergen voor alle mensen die dichtbij hem stonden, is totaal ongeloofwaardig.

  Naar zijn gezin situatie gekeken, komt Reduan uit een zeer goed geintegreerd gezinssamenstelling met zeer beschaafd nederlands sprekende ouders, beide ouders hebben altijd gewerkt.

  Daarnaast om naar de marokkaanse gemeenschap te kijken als achtergrond beinvloedend karakter achter deze misdrijf, ging Reduan over het algemeen niet om met Marokkanen, het is iemand die met iedere kan opschieten en dat is ook terug te zien in zijn netwerk.

  Ik weet dat artikelen met trefwoorden zoals; marokkaan, crimineel, kickboxer, vermoord, goed verkopen.

  Helaas voor de media kan ik weinig zeggen over zijn betrokkenheid in de criminele wereld omdat dit er simpelweg niet is.

  Dit is een groot voorbeeld van zinloos geweld, laten we daar naar kijken en niet ons laten misleiden door artikelen die de schijn creëren dat Reduan dit opzocht door een crimineel leven te leiden.

  Met vriendelijke groet,

  Moomen
  (Ik mis je grappen en lach Reduan)
  افتقد النكات والضحك رضوان

 3. Larissa
  30 oktober 2012 om 11:47 uur.

  If tears could build a stairway,

  and memories a lane,

  I’d walk right up to heaven and bring you home again.

  Ik ga je missen Mr. Stitou.

  Ik wens de famile en alle nabestaanden veel sterkte toe met dit moeilijke verlies.

 4. Sympathisant
  31 oktober 2012 om 04:12 uur.

  Salam,

  In navolging van bovengenoemde, sluit ik me aan bij het gegeven dat het niet waarschijnlijk is dat Reduan een slachtoffer is van liquidatie. Ik ken de slachtoffer in kwestie niet. Allah yr7mou. Maar waar ik zo ziek van wordt, is dat bij elke incident of ongeval, waarbij een Marokkaan met een boksachtergrond betrokken is, deze in verband word gebracht met de onderwereld. Waar houden mensen een keer op met deze nonsens. Boksen is een vorm van zelfverdediging, en minder dan 1 procent zal in de criminaliteit bezig zijn. Iemand die daarnaast studeert en goed bezig is, weet heus wel dat hij niet met randzaken bezig moet houden. Ik hoop dat dit wordt gerectificeerd voor de nabestaanden en zijn familie. Ook sterkte voor hen en voor moumen

Plaats je reactie