MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse wapenexport daalt behoorlijk

09 november 2012 | in Economie | 1 Reactie

Na een aantal stabiele jaren daalt de waarde van de Nederlands wapenexport. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Defensie.

In het topjaar 2009 verdiende Nederland nog 1,4 miljard euro aan de wapenexport. Nu is dat nog maar 715 miljoen euro. Een daling van 49 procent over een periode van 2 jaar, schrijft dagblad De Telegraaf. Sinds 2003 schommelde het bedrag dat gemoeid was met de Nederlandse wapenexport, rond de 1,15 miljard euro, met twee incidentele uitschieters naar beneden (2004 en 2007).

Volgens het ministerie van Defensie is de daling geen ramp en zijn dit soort schommelingen wel eerder voorgekomen. Als belangrijk en kostbaar voorbeeld noemt het ministerie een deal met Marokko. „De laatste van de drie korvetten (een klein type fregat, red.) voor Marokko zal pas in de loop van 2012 worden opgeleverd.” De vergunning ter waarde van 550 miljoen euro werd echter in 2009 al afgegeven en dus kwam het hele bedrag al in dat jaar erbij. Vandaar dat 2009 een topjaar was, schrijft het dagblad.

De grootste afnemer van Nederlands wapentuig vormen de Verenigde Staten. (Bron/ lees verder: dagblad De Telegraaf)

Er is 1 reactie

  1. mo
    14 november 2012 om 12:36 uur.

    jammer he

Plaats je reactie