MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje twijfelt over woestijnstroomproject

10 november 2012 | in Economie | 2 Reacties

Een proefproject waarbij zonne-energie vanuit Marokko naar Europa wordt gebracht is voorlopig vertraagd door Spanje.

Dat bericht het bedrijf Desertec Industrial Initiative (Dii), volgens NUZakelijk.nl. Het is nog niet duidelijk waarom Spanje aarzelt.

Spanje zou woensdag in Berlijn, samen met Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta en Luxemburg, zijn handtekening zetten onder een proefinstallatie in Marokko.

De installatie ter waarde van 600 miljoen euro moet stroom gaan afleveren in Europa via (bestaande) kabels over de bodem van de Straat van Gibraltar. Dii zegt er vertrouwen in te hebben dat de Spaanse overheid alsnog zijn handtekening onder het project zal zetten. (Bron/ lees verder: NUZakelijk.nl)

Er zijn 2 reacties

  1. sss
    10 november 2012 om 03:09 uur.

    Ze proberen ons economie stuk te maken! Ze gunnen on ( Marokko) niks!

  2. JEP
    10 november 2012 om 03:33 uur.

    We moeten niet rekenen op de Spanjaarden! Zelf leren ontwikkelen is het beste

Plaats je reactie