MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Eeuwigdurend grafrecht’ nu ook in Nuenen

17 november 2012 | in Geloof | Reageer

Moslims in Zuidoost-Brabant kunnen voortaan ook in Nuenen volgens de eigen islamitische voorschriften begraven worden. Dat betekent dat de overledene op de zij en met het gezicht naar Mekka begraven wordt en dat het graf nooit geruimd zal worden. Vooral dat laatste, het zogenoemde eeuwigdurend grafrecht, is uniek in Brabant, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De Eindhovense stichting Islamitisch Begrafeniswezen is daarom dan ook vol lof over het speciale gedeelte van de openbare begraafplaats Oude Landen in Nuenen.

In Nuenen is plaats voor 670 islamitisch overledenen. (Bron/ lees verder: het Eindhovens Dagblad)

Plaats je reactie