MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hof Nador: levenslange celstraf voor moordenaar Mientjes

04 december 2012 | in Maatschappij | Reageer

Het gerechtshof in de Marokkaanse stad Nador heeft de 37-jarige Fouad el M., verdachte in de Nijmeegse Mientjeszaak, veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Dit is conform de eis van de openbaar aanklager in Marokko. Dat meldt de NOS.

De twee Nijmeegse Mientjes, Mientje Aarts (69) en Mientje Bartelen (75), zijn in 2003 in hun woning met tientallen messteken om het leven gebracht. Volgens het Openbaar Ministerie was Fouad el M. op zoek naar geld dat bij de oudste Mientje in huis zou liggen.

De rechters vonden dat er voldoende bewijs was voor de dubbele moord en legden hem een levenslange celstraf op. De verdachte, die altijd ontkend heeft, heeft tien dagen de tijd om nog in cassatie te gaan. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie