MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims in Nederland eten straks geen kip meer

04 december 2012 | in Redactioneel | 7 Reacties

Kipfilet, kipkluifjes en kippenvleugels: het is binnenkort verleden tijd voor de Nederlandse moslim. Door nieuwe Europese wetgeving wordt er volgend jaar geen halal-kip meer geproduceerd in de Nederlandse slachthuizen.

Moslims uit heel Europa kwamen gisteren in Rotterdam bij elkaar om te praten over mogelijke acties. EenVandaag spreekt onder meer met Abdulfatteh Ali-Salah van Stichting Halal Correct, die zich door de Nederlandse overheid in de steek gelaten voelt.

Een reportage van Een Vandaag:
sitestat

Er zijn 7 reacties

 1. mo
  04 december 2012 om 10:07 uur.

  dan eten we toch geen kip wat is er dan

  gaan we daardoor dood of zo
  allen maar goed voor ons llichaam
  tja slecht voor de economie
  jammer dan

  in marok faroj beldie zelf slachten herlijk

 2. Moussa
  12 december 2012 om 09:47 uur.

  opmerkelijk..

 3. sa
  13 december 2012 om 08:16 uur.

  wat een rot land

 4. alex
  13 december 2012 om 08:18 uur.

  deze land weet niet wat ze wil

 5. said
  04 januari 2013 om 10:46 uur.

  stiekem hoop ik dat er geen “hallal” kip wordt verkocht. De kippen die wij eten zijn erg ongezond. ze worden volgespoten met hormonen die schadelijk zijn voor ons lichaam. En wat denk je van de welzijn van die kippen? Dit alles maakt het voor ons, de moslims haram om de kippen eten.

 6. Pacha Manu
  07 januari 2013 om 09:40 uur.

  Ik eet helemaal geen kip halal of niet. Vis is beter. Last Hun economie naar de k***e gaan.

 7. zappie
  08 januari 2013 om 09:22 uur.

  Geef dit door aan iedereen in je omgeving die moslim is. Heel veel marokkanen en turken kopen hun kippen gewoon bij de ‘turk’ of ‘marokkaan’die echt niet zal aangeven dat zijn kippen op haram wijze zijn geslacht. Bovendien hoe minder mensen kippen kopen hoe harder het de economie treft, misschien dat ze hun wetten dan wel heroverwegen. Als je per sé een halal kip wil eten dan weet je wel hoe je daar aan kan komen, dus ittaqi allah en koop geen haram kippen.

Plaats je reactie