MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuw zuiveringsstation geopend in Bouskoura

05 december 2012 | in Economie | Reageer

In het Marokkaanse plaatsje Bouskoura, 15 kilometer buiten Casablanca, heeft het Belgische milieutechnologiebedrijf Waterleau een waterzuiveringsstation gebouwd. Afvalwater zal er gebruikt worden voor de irrigatie van drie golfterreinen. Dat meldt de Belgische website Knack.be.

De nieuwe stad Bouskoura werd werd drie jaar geleden vanuit het niets opgebouwd. De economische hoofdstad van Marokko barst uit zijn voegen, en de nieuwe satellietstad moet de zes miljoen inwoners van Casablanca de nodige nieuwe ruimte geven.

Bouskoura zal 50.000 inwoners tellen, die er zich zullen kunnen uitleven op drie golfterreinen. Het nieuw gebouwde zuiveringsstation, met een waarde van 8 miljoen euro, werd dinsdag plechtig geopend. (Bron/ lees verder: Knack.be)

Plaats je reactie