MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Spaanse tomaten in problemen door Marokkaanse”

08 december 2012 | in Economie | Reageer

De Spaanse vereniging van jonge boeren, Asaja Alicante-Jóvenes, heeft het Spaanse ministerie van Landbouw verzocht om de Spaans-Marokkaanse tomatencommissie bijeen te roepen. Tegelijkertijd eist de organisatie dat de EU streng controleert of de Marokkanen zich houden aan het quotum dat is vastgesteld in het vrijhandelsverdrag dat op 1 oktober van kracht is gegaan. Dat meldt AGF.nl.

De tomatenprijzen zijn op de markten met wel 37% gedaald en liggen lager dan de productiekosten. Dit is het gevolg van de goedkope Marokkaanse tomatenimporten in de EU. „De goedkope Marokkaanse prijzen benadelen niet alleen de Spaanse telers, maar ook de Marokkaanse”, verklaarde Eladio Aniorte, voorzitter van Asaja Alicante, volgens AGF.nl.

De verliezen in de provincie Alicante hebben meer dan 16 miljoen euro bereikt. De waarde van de jaarproductie ligt momenteel maar op 23 miljoen euro, terwijl dit vijf jaar geleden nog meer dan 39 miljoen euro was. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie