MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Innoverende ‘Lightcatcher’ naar Marokko

09 december 2012 | in Marokko | Reageer

Het Gentse bedrijf EcoNation heeft in Marokko verscheidene contracten getekend voor het verspreiden van zijn ‘LightCatcher’, een intelligente lichtkoepel.

EcoNation ontwikkelde de LightCatcher, het eerste intelligente, actieve daglichtsysteem ter wereld dat daglicht direct omzet in energiewinst. De LightCatcher absorbeert op elk moment van de dag licht via een doordacht spiegelsysteem, versterkt het en verspreidt het daglicht maximaal. De LightCatcher stuurt ook de belichting aan, zodat geen elektriciteit wordt verbruikt als er voldoende daglicht is. Dat laat toe energie te besparen.

Het Gentse bedrijf ziet kansen op de Marokkaanse markt. Het gaat meer dan 300 van de koepels installeren bij het Marokkaanse bedrijf Aluminium Du Maroc en gaat ook samenwerken met Gemtech, de specialist in Marokko voor energie-efficiëntie. Later volgt ook een samenwerking met de Marokkaanse bank BMCE, die de ‘Lightcatcher’ als financieel product gaat aanbieden, waarbij de afbetaling bij de bank gebeurt op basis van de gerealiseerde energiebesparing.

Zie de LightCatcher:

Plaats je reactie