MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko ontmantelt opleidingscel al-Qaeda in de Maghreb

26 december 2012 | in Maatschappij | Reageer

In Marokko is een cel van zes jonge mannen opgerold die jongeren wilden opleiden voor missies van het terreurnetwerk al-Qaeda in de Islamitische Maghreb. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat dinsdag bekendgemaakt, meldt SpitsNieuws.

De zes arrestanten komen uit de stad Fez. Het doel van de cel was het werven van jongeren die naar kampen van al-Qaeda in Algerije zouden worden gestuurd.

Een van de arrestanten heeft eerder vastgezeten in Marokko. In het jaar 2005 is de man door Algerije uitgeleverd, nadat hij zich in dat land had proberen aan te sluiten bij de Algerijnse terreurorganisatie GSPC. (Bron/ lees verder: Spitsnieuws.nl)

Plaats je reactie