MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Een profiel van oppositieleider Abdessalam Yassine

27 december 2012 | in Politiek | Reageer

Abdessalam Yassine leeft niet meer. De grote kwelgeest van het Marokkaanse regime stierf in Rabat op 84-jarige leeftijd. De strijd van Abdessalam Yassine zet zijn beweging al-Adl Wal Ihsan echter gewoon voort, schrijft de website DeWereldMorgen.be.

Yassine begon zijn professionele carrière in het koloniale tijdperk als onderwijzer en schoolinspecteur, schrijft de website. Het is een facet van zijn leven dat weinig aan bod komt in zijn officiële biografie omdat ambtenaar zijn in het Franse koloniale bestuur niet echt mooi op het cv stond van een would-be revolutionair, hoewel het een enorme opwaartse mobiliteit was, rekening houdend met zijn eenvoudige boerenafkomst.

Hoe het gesteld was met Yassine’s religiositeit in die periode is weinig bekend. We weten enkel dat hij op jonge leeftijd de koran van buiten leerde en dat hij bekend was met de basisprincipes van de islamitische jurisprudentie en koranwetenschappen

Lees het gehele artikel op de website DeWereldMorgen.be.

Plaats je reactie